Anterieur overeenkomst Catharinatoren getekend!

v.l.n.r. boven Pim Wiersma (gemeente Zaanstad), Liesbeth van der Pol, Niek Slijkerman (Dok architecten), Richard Groen (Bot Bouw Initiatief), Peter van Essen (KPO Planontwikkeling), Annette Nicolas Gnodde, Robert Stam (gemeente Zaanstad; onder Gem Bot (Bot Bouw Initiatief), Wethouder Songül Mutluer (gemeente Zaanstad), Cees van der Meer (KPO Planontwikkeling)

Wethouder Songül Mutluer ondertekende op donderdag 12 september 2019 de Anterieure Overeenkomst met de samenwerkende ontwikkelaars KPO planontwikkeling en Bot Bouw Initiatief B.V. Het ontwerp is van Liesbeth van der Pol en haar bureau Dok Architecten.

Dit is het startsein voor de verdere uitwerking van de 103 nieuwbouw huurappartementen in het stationsgebied van Zaandam. Architect Liesbeth van der Pol draagt met het ontwerp van de Catharinatoren een steentje bij aan het Zaanse mozaïek in het gebied. “Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten. Een krachtige Zaanse dame!”

Zaanstad stuurt stevig aan op verdichting en een bruisend stationsgebied, met een divers en duurzaam woningaanbod. Wethouder Songül Mutluer: “De woontoren is toegankelijk voor huishoudens met een inkomen van modaal tot anderhalf modaal.

Het pand wordt geheel gasloos en krijgt een EPC-waarde van 0,2, daarmee past de woontoren ook goed in de Zaanse ambities om woningbouw verder te verduurzamen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *